pizzeria

Gdzie w Szczecinie zjesz najlepszą pizzę?

Tradycyjna włoska pizza ma doskonały kształt, idealne ciasto i polewę pełną smaku! Ta pizza będzie zjedzona natychmiast. Zarówno czas przygotowania, jak i pieczenia wynosi 20 minut. Do jej przygotowania będziesz potrzebował: 200 g mocnej mąki, szczyptę soli, 125 ml ciepłej wody, 25 g margaryny słonecznika, 1/2 saszetki suszonych drożdży, 100 g przecieru pomidorowego, 150 g cheddar, 100 g mozzarelli, 8-10 oliwek (opcjonalnie, jeśli jednak je wybierzemy pamiętajmy, by nie były suszone), 1/2 czerwonej papryki (opcjonalnie). Dodatkowe polewy: do preferencji. Włącz piec na wstępne nagrzewanie 200 stopni Celsjusza / gazowy piekarnik: 6. Taka pizza jest naprawdę pyszna. Umieść pizzę na blasze.

Gdzie zamówić pizzę i najlepsze przepisy

pizzaNałóż ser i plastry mozzarelli. Umieść w misce mąkę i sól i lekko wymieszaj. Dodaj margarynę i wymieszaj z mąką rękami. Dodaj pół saszetki suszonych drożdży. Wymieszaj do ciasta, a następnie dodaj ciepłą wodą, małymi porcjami. Umieść ciasto na posypanej mąką stolnicy i ugniataj ciasto (przez 5-7 minut, aż ciasto stanie się elastyczne i sprężyste). Tradycyjna pizza ma zwolenników na całym świecie. Rozwałkuj ciasto do pizzy i umieść je na blasze. Zagnij nadmiar ciasta i spraw, by ciasto wylewało się nieznacznie sponad blachy. Rozprowadź na ciasto sos pomidorowy i dodaj ser, a także dodatkowe warzywa. Pokryj ciasto lekką naoliwioną folią i odstaw do wyrośnięcia ( w ciepłym miejscu) przez 7-9 minut. Po wyrośnięciu, wstaw ciasto do piekarnika na 15-20 minut, aż zbrązowieje. Umieść pizzę na talerzu i natychmiast podawaj! Smacznego! Taka pizza jest naprawdę pyszna.! Jeśli jednak nie lubisz piec, pizza z dowozem również może być dobrym pomysłem. Gorąca pizza jest idealna na chłodne, zimowe wieczory.

Rodzaje pizzy w Szczecinie

Istnieje wiele rodzajów pizzy. Do przygotowania jednej z nich będziesz potrzebował następujących składników: 100 g białej mąki, 100 g pełnoziarnistej mocnej mąki, 1 saszetkę drożdży lub 7 g świeżo zmielonych drożdży, 125 mln ciepłej wody. Do polewy będziesz natomiast potrzebował: 200 g posiekanych pomidorów, sok po odsączeniu, garść przepołowionych pomidorków, 1 dużą cukinię, pokrojoną na cienkie plasterki za pomocą obieraczki, 25 plasterków mozzarelli, 8 zielonych oliwek, z grubsza posiekanych oraz 1 ząbek oliwki, drobno posiekanej. Taka pizza jest naprawdę pyszna. Ma swoich zwolenników na całym świecie. Pizza domowej roboty jest przygotowywana w http://szczecin-pizza.pl/ i jest na pewno pyszna, ale czasem jej robienie może nie być takie proste, jak może się nam wydawać. Jeśli pominiesz niektóre ważne kroki, Twoje ciasto z dodatkami może być nierównomiernie upieczone, a skórka zbyt rozgotowana (lub zbyt chrupiąca!).